U Novom Pazaru uvedena vanredna situacija, okupljanja do 5 osoba!

IZVOR: TANJUG/IRFAN LIČINA

Gradski štab za vanredne situacije Novog Pazara odlučio je da uvede vanrednu situaciju zbog aktuelne situacije u vezi s virusom korona.

Vanredna situacija, podrazumeva zabranu okupljanja u javnom prostoru, otvorenom i zatvorenom više od 5 osoba.

Takođe, ograničava se radno vreme ugostiteljskih objekata od 7 do19 časova.

Za vreme rada ugostiteljskih objekata za jednim stolom ne mogu sedeti više od dve sosobe, uz poštovanje obavezne distance od 2 metra između njih i između stolova i uz obavezu nošenja zaštitne maske koju imaju i osoblje i gosti.Vanredna situacija, podrazumeva zabranu okupljanja u javnom prostoru, otvorenom i zatvorenom više od 5 osoba.

Zabranjuje se korišćenje nargila u ugostiteljskim objektima.

Takođe, zabranjuje se organizovanje porodičnih svečanosti, a naredba stupa na snagu danas.U poslednjih 10 dana povećan je broj novozaraženih virusom korona u Novom Pazaru, a kako objašnjava direktor ZZJZ u Novom Pazaru dr Šefadil Spahić, to je posledica velikog broja asimptomatskih slučajeva koji su tokom raznih proslava dolazili u veliki broj kontakata.

IZVORMondo.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.