U ČAČKU SVE KRITIČNIJE: 19 pacijenata u teškom stanju

Čačak Trg, Foto: Matrix Studio

U Opštoj bolnici smešteno je 173 ležeća pacijenta, u protekla 24 časa primljeno je njih 15 , u respiratornom centru ukupno je 19 pacijenata, od kojih je 15 priključeno na respiratore, saopšteno je danas iz Radnog tima za praćenje epidemije u Čačku.

U ustanove tercijarne zdravstvene zaštite, transportovana su tri lica, a za poslednja 24 časa izvršeno je 120 pregleda. Iz kovid odeljenja Opšte bolnice otpušteno je njih 22.

Obzirom na veliki priliv pacijenata, sa ozbiljnom kliničkom slikom u ambulantu i odeljenja Opšte bolnice, apelujemo da se hronični bolesnici javljaju u ustanove primarne zdravstvene zaštite, kako bi se smanjile gužve u ovoj ustanovi, navode iz Radnog tima.

Iz ovog tela obaveštavaju sve sugrađane, koji imaju povišenu temperaturu, kašalj i bol u grlu da se mogu javiti u prijemno-trijažne ordinacije Doma zdravlja, u ulici Veselina Milikića br.9 i Zdravstvenu stanicu Ljubić, ulica Braće Novičić br. 2.

Brzi testovi se mogu uraditi svakoga dana do 12 časova u privremenoj ambulanti, a posle 12 časova u laboratoriji Doma zdravlja. PCR testovi se mogu uraditi u periodu od 12-16 časova u Zavodu za javno zdravlje, u ulici Veselina Milikića br.7. Radni tim i gradonačelnik apeluju na sugrađane da se pridržavaju svih propisanih mera u cilju sprečavanja širenja bolesti COVID -19, dodaje se u saopštenju.

IZVORNova.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.