U ČAČKU SVE ALARMANTNIJE: Tri osobe preminule, 136 pacijenata sa koronavirusom

Foto: Epicentar press

U Opštoj bolnici Čačak, smešteno je 136 ležećih pacijenata. U protekla 24 časa primljeno je 26 pacijenata, a 8 pacijenata je priključeno na respiratore.

Dva pacijenta su transportovana u tercijarne ustanove, a do sada je izvršeno i 89 pregleda. Iz Opšte bolnice otpušteno je 6 pacijenata.

Obzirom na veliki priliv pacijenata, sa ozbiljnom kliničkom slikom u ambulantu i odeljenja Opšte bolnice, apelujemo da se hronični bolesnici javljaju u ustanove primarne zdravstvene zaštite, kako bi se smanjile gužve u bolnici, apelovali su iz radnog tima.

Svi pacijenti koji imaju povišenu temperaturu, kašalj i bol u grlu mogu se javiti u prijemno-trijažne ordinacije Doma zdravlja i Zdravstvene stanice „Ljubić“.

Iz radnog tima podsećaju da se brzi testovi mogu raditi svakog dana do 12 časova u privremenoj ambulanti, a posle 12 časova u laboratoriji Doma zdravlja.

PCR testovi mogu se uraditi u periodu od 12 do 16 časova u Zavodu za javno zdravlje, dodaju.

Još jednom su apelovali na sve građane da se pridržavaju svih propisanih mera u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.

Izvor: Direkt.rs

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.