“U Čačku ljudi preležali koronu, pa je ponovo dobili”

dr Milorad Dramićanin, Izvor: Nova S

Broj zvanično zaraženih koronavirusom u Ivanjici je 30, ali kako pristižu rezultati on se konstantno uvećava, izjavio je novinarima načelnik tamošnje higijensko-epidemiološke službe, dr Milorad Dramićanin.

On je precizirao da se dva pacijenta nalaze na respiratoru u čačanskoj bolnici i jedan u kragujevačkoj i dodao da se broj lica koja se javljaju u ivanjičku kovid ambulantu ne smanjuje.

Kada su u pitanju analize testiranja, oni brže stižu iz ‘Torlaka’, nego iz laboratorije ‘Vatreno oko’. U subotu je bilo 5 pozitivnih, a danas troje novoinficiranih. Međutim, i bez obzira na testove, na osnovu pregleda i snimaka pluća možemo da kažemo da je virus zastupljen u mnogo većoj meri, naveo je Dramićanin.

On je apelovao da se izbegavaju masovna okupljanja i da se nose maske jer bez samoodgovornosti i odgovornosti ne može biti ni bolje epidemiološke situacije.

Kada je u pitanju kolektivni imunitet, nije ispitano koliko on traje i nisam siguran da on može pomoći ljudima. Imali smo slučajeve lica iz Čačka koji su preležali koronu, pa su je ponovo dobili i smatram da kolektivni imunitet ne može da nas spasi, ocenio je dr Dramićanin.

On je zamolio građane Ivanjice da se čuvaju jer izvori zaraze ne mogu da se lako utvrde i dodao da se u ivanjičkoj kovid ambulanti testira 10 lica dnevno.

IZVORNova.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.