U ČAČAK STIŽE JOŠ RESPIRATORA: Situacija ocenjena kao uznemirujuća

Foto: Direkt.rs

U Opštoj bolnici u Čačku koja je proglašena kovid bolnicom trenutno je hospitalizovano 121 osoba, od čega je njih 10 priključeno na respirator.

U prethodna 24 sata dve osobe su preminule, a jedna je transportovana u Beograd.

Kako kaže načelnik Infektivnog odeljenja čačanske bolnice Branko Jovanović, u protekla 24 sata obavljeno je 96 pregleda, od kojih je 10 primljeno u bolnicu po kriterijumima kovid pacijenata, a otpušteno je šest.

Epidemiološka situacija u čačanskoj bolnici ocenjena je kao uznemirujuća, stoga je Ministarstvo zdravlja tu zdravstvenu ustanovu proglasilo kovid bolnicom, a pacijenti koji se trenutno u njoj nalaze, a nisu kovid pozitivni, biće prebačeni na VMA i Klinički centar u Beogradu.

Ostali pacijenti koji budu imali potrebu za bolničkim lecenjem, pomoć će moći da dobiju u bolnici u Gornjem Milanovcu i na taj način dobijeno je još 150 mesta, prenosi Glas zapadne Srbije.

Šef Radnog tima za praćenje i širenje virusa korona na teritoriji grada Čačka Mihailo Luković rekao je da će u čačansku bolnicu u toku dana stići između 10 i 14 novih respiratora.

Prema njegovim rečima, narednih dana može se očekivati povećan broj osoba na respiratoru, kao i broj umrlih jer je to posledica bolesti.

Međutim, ono što dolazi ima zaravnjen pik, koji će početi da opada. Očekujem da će krajem iduće nedelje biti zabeležen veliki pad broja zaraženih, jer je proglašenje vanredne situacije u Čačku dalo rezultate, naveo je Luković.

IZVORMondo
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.