Turisti dobrodošli u Grčku, uz poštovanje mera

Foto: Freepik/mrsiraphol

Grčki ministar turizma Hari Teokaris pozvao je turiste da dođu ovog leta u Grčku, napominjući da će morati da se poštuju mere sprečavanja širenja koronavirusa kao što je socijalno distanciranje.

„Želimo da ljudi dođu u Grčku. Naravno, preduzećemo neophodne mere predostrožnosti, kako pre putovanja tako i u pogledu načina na koji putujemo, odsedamo. Primeniće se pravila socijalnog distanciranja, recimo na ležaljkama“, rekao je Teokaris za BBC.

On je rekao da u Grčku dolaze turisti duže od 50 godina i da želi da nastavi da pokazuje svoje gostoprimstvo.

Turisti, kako je dodao, treba da se osećaju sigurno u Grčkoj jer će zemlja preduzeti stroge mere predostrožnosti.

„Grčka je sigurna zemlja a u mnogim slučajevima, žao mi je što to kažem, sigurnija i od vaše zemlje“, rekao je on za britanski javni radio.

Ministri turizma članica EU danas će na sastanku razgovarati o ponovnom pokretanju ove privredne grane i oporavku turističkog sektora od posledica pandemije koronavirusa.

IZVORRTV
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.