TUKLA DECU IZ ZVEČANSKE: Vaspitačici uslovna kazna zatvora

Foto: Printscreen/Nova.rs

Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je danas na uslovnu kaznu zatvora Đurđiju Alempijević, vaspitačicu iz Doma za nezbrinutu decu u Zvečanskoj, koja je optužena nakon što se u javnosti pojavio snimak na kom se vidi kako fizički zlostavlja mališane.

Alempijevićeva će naredne tri godine biti na uslovnoj slobodi, a ukoliko u tom periodu počini drugo krivično delo, biće automatski poslata u zatvor na osam meseci. Istom presudom, izrečena joj je i mera zabrane rada u struci u naredne četiri godine.

Foto: Facebook

Ova vaspitačica optužena je da je tokom svog radnog vremena u Centru u Zvečanskoj ošamarila devojčicu E. S. i ostavila je samu na pultu za presvlačenje.

Takođe, ona je optužena da je dečaka M. N., kojeg je nosila, uhvatila za ruku i grubo bacila u krevet, a zatim fotografisala jedno neidentifikovano dete u krevecu pored. Takođe je E. S. ostavila određeno vreme na pultu za presvlačenje bez ikakvog nadzora.

Snimak na kom je sve to zabeleženo, a koji je prošlog leta šokirao javnost, načinila je Maja Jelić, majka jednog od štićenika iz Centra u Zvečanskoj. Odbrana je insistirala da se ovaj snimak ne izvodi kao dokaz jer nije legalno pribavljen, ali je drugostepeni sud naložio prvostepenom da snimak ipak uvrsti u dokaze.

IZVORNova.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.