Trudnice i porodilje elektronskim putem do prava na naknadu

Foto: Pixabay

Dokumentaciju, potrebnu za ostvarivanje naknade zarade za vreme trajanja porodiljskog odsustva i odsustva sa rada radi nege deteta, trudnice i porodilje mogu da dostave elektronskim putem, tokom trajanja vanrednog stanja u Republici Srbiji, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Zahtev za naknadu zarade može se skinuti sa sajta Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

„Popunjen formular zahteva, sa ostalom pratećom dokumentacijom potrebno je skenirati i poslati na e-mail adresu [email protected] za Grad Beograd, odnosno na drugu odgovarajuću e-mail adresu za ostale gradove u Republici Srbiji, a koja je istaknuta na portalima gradskih opštinskih uprava u našoj zemlji“, navodi se na sajtu Ministarstva.

Zahtevi se mogu poslati i preporučenom pošiljkom na adrese službi dečije zaštite, koje pripadaju opštinama ili gradu u kojima podnosilac zahteva ima prebivališta.

IZVORRTS
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na [email protected] Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.