TROJE ZARAŽENIH U ČAČKU: Bračni par i mlađi muškarac pozitivni na koronavirus

Foto: Ilustracija

Od pristigla 22 rezultata uzoraka koji su bili na analizi u Beogradu tri su pozitivna na korona virus. Kako saznajemo, zaražen je bračni par iz Čačka i mlađi muškarac iz ovog grada.

Sve troje su, kako se pretpostavlja, zaraženi van Čačka. Njihova klinička slika je blaga, ali je iz predostrožnosti jedno od njih ipak zadržano na infektivnom odeljenju. Ostalo dvoje su u kućnoj izolaciji.

Zavod za javno zdravlje Čačak ispitaće njihove kontakte kako bi se predupredilo širenje zaraze.

U poslednjih sedam dana u Čačku je evidentirano osam novih slučajeva infekcije, a u Gornjem Milanovcu jedan.

Imunolog Srđa Janković izjavio je danas da porast broja zaraženih virusom korona u našoj zemlji u protekla dva dana jeste razlog za zabrinutost, ali da je situacija i dalje pod kontrolom, te napomenuo da je sada važno da poštujemo preporuke o nošenju maski i držanju distance kako se taj broj ne bi dalje povećavao.

Skok broja zaraženih sigurno da jeste razlog za određenu zabrinutost, jer se epidemija nije završila. Ne bih ovo nazvao novim talasom, pošto se još ni prvi talas nije priveo kraju, pre bih rekao da je to rep prvog talasa epidemije, rekao je Janković.

IZVORMorava Info
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.