Tri medalje za bicikliste Borca na Prvenstvu Srbije u ciklo krosu

Na Prvenstvu Srbije u ciklo krosu, koje je održano u nedelju na Srebrnom jezeru biciklisti Borca, Matija Peković, Boško Veličić i Bojan Vasović osvojili treća mesta.

Na Srebrnom jezeru u organizaciji Biciklističkog saveza Srbije i opštine Veliko Gradište održano je Prvenstvo Srbije u ciklo krosu. Ciklo kros je biciklistička disciplina koja se održava u zimskom periodu i kombinacija je trčanja, prelaska preko prepreka i vožnje bicikla. Veoma specifična i zahtevna disciplina koja služi da se lakše prevaziđe zimski period.

U kategoriji poletaraca koji su vozili jedan krug, najmlađi član ekipe Matija Peković osvojio je treće mesto.

U kategoriji mlađih kadeta koji su vozili tri kruga, Boško Veličić kome je ovo prva sezona u toj uzrasnoj kategoriji osvojio je treće mesto. Dobru vožnju imao je i Dejan Cogoljević osvajanjem četvrtog mesta.
U kategoriji juniora koji su vozili osam krugova, dobru vožnju imao je Bogdan Milošević osvajanjem četvrtog mesta, ali nešto lošiji start udaljio ga je od borbe za medalju.

U kategoriji seniora očekovalo se da će Stefan Stefanović, a pogotovo novo pojačanje Borca Jovan Rajković, biti konkurentni za medalju. Medjutim nešto lošiji start i kasnije lošija vožnja uzrokovali su da ne ostvare očekivano. Stefan Stefanović osvojio je šesto mesto, dok je Jovan Rajković bio plasiran izmedju 10-15 mesta. U ovoj kategoriji biciklisti Partizana iz Beograda osvojili su ubedljivo prva tri mesta.

Na svečanosti po završetku prvenstva izvršeno je proglašenje pobednika Kupa Srbije za 2017.godinu. Biciklist Borca osvojili su u ekipnom plasmanu drugo mesto kod seniora i poletaraca i treće mesto kod kadeta. U pojedinačnom plasmanu senior Marko Danilović osvojio je drugo mesto, a poletarac Boško Veličić treće mesto.

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.