Optužbe odbornice Dveri na račun direktorke PU „Radost“

Čačak – Zbog zabrane ulaska u skupštinsku salu , jer je juče udaljena sa sednice, odbornica pokreta Dveri Milica Prokić obratila se novinarima jutros pred početak trećeg dana 16. sednice Skupštine grada Čačka. Dok šef odborničke grupe SNS-a tvrdi da je Prokić čitavog dana opstruirala rad Skupštine , Prokić kaže da je svesno kršila , kako ističe , neustavni poslovnik , jer je tražila da joj se odgovori na pitanje gde je 30 miliona dinara iz gradskog budžeta , novac koji ona dovodi u vezu sa neracionalnim poslovanjem u predškolskoj ustanovi Radost.

Milica Prokić kaže da je isključena sa sednice jer je tražile odgovore na važna pitanja. Nemoguće je da je manjak novca u gradskom budžetu stvar greške. Do ovog podatka se došlo analaizom finansijskog izveštaja PU Radost na sednici Skupštine.

Prema rečima Milice Prokić direktorka PU Radost svake godine boravi u odmaralištu Ovčar u Ulcinju od maja do oktobra i svake godine za to uzme po pet hiljada evra.

Direktorka PU Radost Vera Jovanović demantuje sve opštužbe odbornice Dveri prema čijim je saznanjima direktorka Jovanović vršila i mobing nad zaposlenima ne dozvoljavajući im da se kandiduju za direktora ustanove na raspisan konkurs na početku mandata. Jovanovićka kaže da je ona bila jedini kandidat, da je za nju glasalo 70 posto kolektiva i ceo Upravni odbor.

Šef odborničke grupe SNS Aleksandar Maksimović kaže da je odbornica Prokić čitavog dana ometala rad skupštine ružnim rečima , nedisciplinovanim ponašanjem , ličnim uvredama , postavljanjem na stotine pitanja sa svojim kolegama . Jedino rešenje posle dve izrečene opomene i oduzimanja reči je bilo udaljenje sa sednice.

Maksimović naglašava da je za Dveri skupštinska govornica postala pozornica i ne zna kome oni žele da pošulju poruku, a to je po njih potpuno kontraproduktivno.

TV Lav Plus

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.