TRAGEDIJA KOD ŠAPCA: Roditelji poginuli, deca povređena

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se oko 11 časova dogodila u Zminjaku kod Šapca, poginule su dve osobe, dok je dvoje sa teškim povredama prevezeno u šabačku bolnicu, kada je na pružnom prelazu voz naleteo na putnički automobil.

Intervenisale su dve ekipe hitne pomoći iz Šapca i jedna iz Prnjavora koje su povređene prevezli u bolnicu.

Kako RTS nezvanično saznaje, u automobilu je bila porodica. Poginuli su otac i majka, a dvoje dece je povređeno i nisu životno ugroženi.

Voz je saobraćao na relaciji Loznica–Šabac.

Inače, pružni prelaz na kome se desila nesreća je označen, ali bez rampe.

Kako je saopšteno iz „Infrastruktura železnice Srbije”, sudar se dogodio u 10.55 sati, a putni prelaz obezbeđen je vertikalnom drumskom signalizacijom.

U saopštenju se navodi da je mašinovođa zvučnom signalizacijom najavljivao da voz prilazi putnom prelazu i počeo je da koči kada je primetio automobil na putnom prelazu, ali drumsko vozilo i pored svih znakova upozorenja nije na vreme uspelo da pređe prugu, navodi se u saopštenju.

Na lice mesta izašli su pripadnici MUP-a, Hitne pomoći i železnice, a železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja utvrdiće sve detalje nesreće, prenosi Tanjug.

Teretna kompozicija sa praznim vagonima saobraćala je iz Radinca za Federaciju BiH, dok se putnički automobil kretao iz pravca Loznice.

„Srbija Kargo“ i „Infrastruktura železnice Srbije“ izrazili su žaljenje zbog tragedije koja se dogodila i izrazili saučešće porodici nastradalih.

„Infrastruktura železnice Srbije“ i „Srbija Kargo“ još jednom su apelovali na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise i saobraćajnu signalizaciju, jer samo tako mogu da se spreče ovakve nesreće i sačuvaju ljudski životi.

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.