TODOROVIĆ TVRDI: Grad nije potpisivao ugovore, nemamo mogućnost za isplatu

Gradonačelnik Čačka, Milun todorović, Foto: GU Čačak

Povodom štrajka glađu bivših fudbalera „Borca“ ispred zgrade opštine, oglasio i gradonačelnik Čačka, Milun Todorović koji je naglasio da je gradska vlast pogrešna adresa za njihova potraživanja i da to moraju učiniti na sudu, prenosi agencija RINA.

Grad Čačak nije osnivač nijednog sportskog kluba, niti ima vlasničkog udela. Mislim da su ovi momci izmanipulisani, i da ovaj njihov potez ima isključivo političku konotaciju, iako tvrde drugačije, izjavio je Todorović.

Čačak ima vlasništvo samo nad sportskim objektima, ne i nad kolektivima, a trenutno se iz budžeta sufinansiraju 152 kluba sa područja grada, a novac se izdvaja i kroz konkurse.

Ja kao gradonačelnik nemam zakonsku mogućnost da tim fudbalerima isplatim jedan jedini dinar, jer je novac u posedu grada, novac svih građana i svi imaju uvid u njegovo trošenje. Grad nikad nije potpisao nijedan ugovor, i zato svoja dugovanja moraju potražiti od uprava klubova, a ne od grada Čačka i mene, istakao je Todorović.

Bivši fudbaleri „Borca“ i danas su nastavili štrajk glađu, jer očekuju da im se neko od gradske vlasti obrati, i tvrde da neće prekinuti dok njihov problem ne bude rešen.

IZVORRINA / GZS
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.