TODOROVIĆ: Crni petak će nas skupo koštati

Izvor: N1

Epidemiolog Branislav Tiodorović ocenio je da će krajem naredne sedmice ili od sredine decembra doći do postepenog smirivanja epidemiološke situacije.

On je za RTS izjavio da do Nove godine treba da dodje do uočljivijeg pada broja novozaraženih i da bi Srbija u 2021. godinu trebala da uđe „sa znatno boljom situacijom“.

Za potpuno smirivanje situacije ipak je neophodna vakcina… A do proleća će morati da traju mere očuvanja (zdravstvenog) sistema, kazao je Tiodorović.

On dodaje da će sa stanovišta popunjenosti kapaciteta i stope umiranja, sedmica pred nama biti teška, a najveću opasnost vidi u posledicama takozvanog „Crnog petka“, kada je veliki broj gradjana zbog popusta u prodavnicama stajao u redovima.

Pogledajte zapad, pogledajte Sloveniju. Tamo Crni petak nije postojao. To ne predstavlja ni jedan promil što se ekonomske koristi tiče, a od neprocenjive je štete za organizovanosti zdravstvene službe i očuvanja zdravlja. U ovom trenutku je zdravlje najvažnije i po cenu ekonomije, kazao je Tiodorović.

IZVORBeta
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.