TIODOROVIĆ: Pravi pik epidemije tek za pet ili šest dana

Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Pravi pik epidemije u Srbiji ćemo imati tek za pet ili šest dana, jer je potrebno da prođe vreme od svih utakmica, rođendana i proslava koje su se dešavale, ocenio je epidemiolog Branislav Tiodorović za RTS.

– Trenutno je teška i specifična situacija u Vranju, gde su zbrinuta 83 pacijenta sa bronho-pneumonijom kao jednom ozbiljnom komplikacijom koja kod 30 odsto njih može preći u pneumoniju, ali se primenjuju sve neophodne mere i zdravstveni sistem je uz pomoć kolega iz Niša dobro organizovan, istakao je Tiodorović.

On je podsetio da građani treba da budu svesni da je virus tu i da moraju da se pridržavaju svih mere predloženih za suzbijanje širenja epidemije.

– U kovid ambulantu i na testiranje treba da se javljaju samo oni koji imaju simptome, jer mi se čini da se negde javljaju nepotrebne gužve, ocenio je on.

Kada je je u pitanju situacija u samom Nišu, Tiodorović je da je u tom gradu trenutno 61 pacijent sa kovid pozitivnim nalazom, da među njima nema dece, kao da je od obolelih četvoro na respiratorima.

IZVORNova.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.