TIODOROVIĆ: Odmah sve mere da ukinemo, pustimo ljude da žive!

Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Dr Branislav Tiodorović založio se da za momentalno ukidanje većine mera.

– Treba sve odmah da pustimo, da nema više nikakvih ograničenja. Da pustimo da se normalno održavaju svi sportski događaji, sve manifestacije… Pa danas treba i đaci da krenu u školu, doduše samo oni koji bi da popravljaju ocene. Jedino s koncertima treba sačekati do 15. juna. Ceo svet to radi, što bismo sad mi nešto kočili. Pustimo ljude da žive. Uz maske i rukavice, gde je to neophodno, za 14 dana bićemo bez korone, garantujem, rekao je u intevjuu za Kurir.

Istakao je važnost pranja ruku i naveo da je rukavice jedino opravdano nositi na poslovima poput onih gde se tokom proizvodnje rukama pipa mnogo proizvoda.

– Ni konobari ne treba da nose rukavice jer rukavice samo njih štite, ali ne i vas ako svašta dodiruju istom rukavicom. Konobari treba svaki čas da peru ruke jer samo time štite goste. I obavezno da nose maske. Na otvorenom je besmisleno nositi maske, istakao je Tiodorović.

Naveo je da u Srbiji nije zebeležen slučaj da je neko dvaput oboleo od koronavirusa.

Veruje da će naše stanovništvo primati vakcinu u sezoni 2021/22.

– Zaista mislim da drugog talasa neće biti na jesen.

Na pitanje smetaju li mu izjave dr Branimira Nestorovića, kaže da bi bio mnogo oštriji u odgovoru nego kolege Darija Kisić Tepavčević i Predrag Kon.

– Nije tačno da uopšte nismo bili spremni i da nismo znali šta radimo, da je bio totalni haos, kako je to prof. Nestorović rekao u petak na panelu. Kolege Darija Kisić Tepavčević i Predrag Kon su mu vrlo diplomatski odgovorili da smo tačno znali šta radimo. Ja bih bio mnogo oštriji i nimalo ne bih bio diplomata. Kakav je to način da tako govori?! Naravno da smo znali šta radimo. Jeste ovaj virus nov, ali ovo nam nije ni prva epidemija, ni prva pandemija. Dr Kon, prof. dr Vladimir Petrović iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine i ja radili smo na pandemiji svinjskog gripa 2009/10. i sada smo tačno znali šta radimo. Postoji utvrđena svetska doktrina sprečavanja i suzbijanja pandemija i epidemija. Ostale izjave i istupe prof. Nestorovića neću da komentarišem.

IZVORB92
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.