TEŠKO STANJE U IVANJICI: Bez vode 10 dana, uvedena i vanredna situacija zbog koronavirusa

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Na preporuku Štaba za vanredne situacije predsednik opštine Ivanjica doneo je odluku oproglašenju vanredne situacije za celu ivanjičku teritoriju zbog širenja zaraze COVID 19, koja je odmah stupila na snagu.

Štab za vanredne situacije opštine Ivanjica, na održanoj vanrednoj telefonskoj sednici naložio je nove mere zaštite stanovništva od zaraznih bolesti.

Zabranjena su okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica, ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite.

Takođe, u javnim parkovima i igralištima, kao i tokom vežbanja na otvorenom prostoru dozvoljeno je okupljanje do pet lica, uz odgovarajuće mere lične zaštite.

U svim zatvorenim prostorima obavezno je nošenje zaštitnih maski i poštovanje fizičke distance od dva metra.

Zabranjeno je organizovanje svečanosti, kao i organizovanje sportskih i drugih zabavnih manifestacija.

Radno vreme ugostiteljskih objekata je ograničeno od 7.00 do 20.00 časova.

Za jednim stolom u ugostiteljskim objektima ne mogu sedeti više od dva lica, izuzev ako su u pitanju roditelji i maloletna deca ili lica koja žive u zajedničkom domaćinstvu, uz obavezni razmak od dva metra između stolova.

Takođe, naložena je puna primena svih preventivnih mera u ustanovama predškolskog vaspitanja i obrazovanja, a u osnovnim i srednjim školama i visokoškolskim ustanovama odlažu se okupljanja, dok prijemni i drugi ispiti treba da budu organizovani uz primenu svih mera lične zaštite (fizička distanca od dva metra, obavezno nošenje maske i/ili vizira i rukavica).

U javnom prevozu obavezno je nošenje zaštitnih maski, uz redovno provetravanje i dezinfekciju vozila.

Zabranjeno je korišćenje otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara.

Potrebno je sprovođenje mera zaštite u verskim objektima i prilikom vršenja verskih obreda, u kozmetičkim, frizerskim salonima, salonima lepote, fitnes centrima i teretanama (maske i rukavice), česta dezinfekcija svih javnih objekata.

Preporučuje se dezinfekcija najmanje jedanput dnevno zajedničkih prostorija u stambenim zgradama, kao i što češće pranje ulica i javnih površina uz upotrebu dezinfekcionih sredstava.

Bez vode 10 dana

Na društvenim mrežama pojavila se informacija da u Ivanjici još uvek nije stabilisana i da potrošači već deseti dan nemaju vode.

Poplave koje su pogodile Ivanjicu pre desetak dana uništile su putnu infrastrukturu, njive i voćnjake i poprilično oštetile građane ove male opštine.

IZVORNova.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.