TEPIĆ: Firma premijerkinog brata iz budžeta dobila 40 miliona evra

Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić pokazala je dokumenta kojima se, kako ona tvrdi, dokazuje da je firma Igora Brnabića, rođenog brata premijerke Srbije, za dve godine od njenog izbora na tu funkciju dobila više od 40 miliona evra novca iz budžeta.

Firma Aseko Igora Brnabića, dve godine nakon izbora za premijerku njegove sestre Ane Brnabić, dobila je više od 40 miliona evra. Samo od Elektroprivrede Srbije (EPS) dobila je 20 miliona evra, a do tada zarada firme bila je minorna, rekla je Tepić na konferenciji za novinare ispred Republičkog javnog tužilaštva u Beogradu.

Kako je navela, pored EPS-a firma premijerkinog brata dobijala je novac i od Nacionalne službe za zapošljavanje Ministarstva finansija, Ministarstva trgovine i mnogih drugih.

Tepić je dodala da je nakon postavljenja Ane Brnabić za premijerku u junu 2017, već u avgustu ubrzano otvorena Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu, koja po zakona direktno odgovara njoj.

Ta kancelarija je 15. novembra 2017. godine firmi rodjenog brata premijerke dodelila ugovor od 180 miliona dinara. Ovo je najdirektniji mogući sukob interesa. Ne znam da li je ikada bilo ovoliko kristalno jasno, rekla je ona.

Foto: N1
IZVORBeta/N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.