Svih 36 briseva iz Čačka negativni, četiri lica prekršila zabranu kretanja

Foto: Direkt.rs

Tokom prethodnog dana u Opštoj bolnici u Čačku nije bilo prijema, a od 36 briseva poslatih iz Čačka, svi su bili negativni.

Od 11 briseva iz Gornjeg Milanovca tri su bila pozitivna i 81 lice je u izolaciji. U Lučanima i Ivanjici nije bilo pozitivnih briseva.

Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravlje konstatuje da dva puta dnevno kontaktira staračke domove i da tamo nije bilo lica sa povišenom temperaturom.

Dva negovatelja koja su imala kontakt sa osobama kod kojih je potvrđen koronavirus su izolovani, uzet je bris i čeka se rezultat.

Trenutno je na infektivnom odeljenju hospitalizovano 20 pacijenata, od toga je jedan na respiratoru.

Dva lica su prethodnog dana otpuštena, a tri pacijenta će iz Kragujevca tokom dana biti vraćena u Čačak i smeštena u halu u Atenici.

Direktor Doma zdravlja rekao je da je dobio određenu količinu brzih testova, da u „plavoj hali“ ima pet pacijenata i očekuje dolazak još tri pacijenta iz Kragujevca.

Policijska uprava daje podatak da su četiri lica prekršila meru zabrane kretanja i protiv njih je podneta prekršajna prijava.

Osobe starije od 65 godina poštovale su propisane mere. U samoizolaciji, koja se redovno kontroliše, nalazi se 271 lice.

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.