Sveštenik: Neće biti celivanja tela patrijarha zbog primene mera protiv korone

Izvor: Wikimedia, Foto: Jorge Láscar

Prema preporukama Kriznog štaba i zbog primene epidemioloških mera, neće biti moguće celivanje tela blaženopočivšeg partijarha Irineja, već će narod u nedelju u Hramu Svetog Save moći da priđe na nekoliko metara od odra, da se pokloni i izađe iz Hrama, rekao je večeras za RTS sveštenik Dragan Šovljanski.

Šovljanski je, u ime Srpske pravoslavne crkve, pozvao sve vernike da nose maske, da se ne zadržavaju i ne prave gužve.

On je objasnio i kako će u subotu i nedelju biti organizovan oproštaj od patrijarha Irineja.

U subotu u 11:30 ispred Saborne crkve u Beogradu kreće kolona sa zemnim ostacima blaženopočivšeg patrijarha, koje će ispred Hrama dočekati pripadnici Vojske Srbije, a u samom hramu sveštenstvo arhiepiskopije Beogradsko-karlovačke, rekao je Šovljanski.

On je rekao da potom, u 12:30 časova počinje pomen hramu Svetog Save, a da će se nakon toga celog dana i noći nad njegovim telom čitati Sveta jevanđelja.

U nedelju, na dan sahrane, Sveta liturgija počinje u 9 časova.

IZVORFoNet / RTS.rs / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.