ŠVERC DROGE U OPREMI ZA ZAŠTITU OD KORONE: Koriste pandemiju za šverc metamfetamina

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Kanadski krijumčari droge uhvaćeni su u pokušaju da iskoriste pandemiju Kovid-19 slanjem metamfetamina u Australiju, skrivenog u paketima opreme za zaštitu od korona virusa.

Kako je preneo kanadski „Nešenel post“, australijski graničari su rekli da su dve pošiljke maski za lice i velike boce sredstva za dezinfekciju ruku zaplenjene u australijskom objektu za sortiranje pošte sa ovom izuzetno zaraznom uličnom drogom.

Paket poslat iz Kanade pregledan je u Sidneju 6. maja.

Na etiketi paketa pisalo je da sadrži lek i odeću, ali su agenti pronašli kutije s medicinskim maskama i bocama za dezinfekciju ruku. Ispod pošiljke, u lažnom dnu ambalaže, nalazila se vakumski zatvorena vrećica puna kristalne supstance.

Nakon testa, potvrđeno je da je reč o metamfetaminu koji je težio jedan kilogram, saopštila je u četvrtak australijska pogranična služba.

Australijska služba navodi i da je kasnije pronađen paket slične veličine na istoj lokaciji za sortiranje pošte i da je ponovo stigao iz Kanade. Takođe je sadržao kutije s maskama za lice i bocama za dezinfekciju ruku. Ovoga puta, metamfetamin je bio napunjen u boce za dezinfekciju ruku. Ova druga pošiljka je težila 800 grama.

Australija – raj za kanadske švercere droge

Nastavlja se rastući trend kanadskih krijumčara droge koji naporno rade na probijanju australijskih granica, gde su cene droga obično mnogo veće nego u Severnoj Americi, navodi „Nešenel interest“. Poslednjih godina uhapšeni su brojni Kanađani zbog šverca droge na australijskim aerodromima i lukama.

Neki su otkriveni s drogom skrivenom u koferima, dok su drugi slali pošiljke skrivene u kontejnerima prekookeanskih brodova, poput neverovatnih 645 kilograma ekstazija, koji je pronađen u pošiljci roštilja početkom ove godine, podseća kanadski list.

IZVORNovosti
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.