SUPOMOBIL ZA HEROJE PLANINE: Pomozimo da se hrana za beloglave supove i dalje dostavlja

Vreme je da budemo solidarni, ali ovaj put sa prirodom i ljudima koji je pomažu i održavaju. Jedno udruženje građana iz Prijepolja se već više od 10 godina brine o biljnim i životinjskim vrstama u zaštićenom području na Jadovniku.

Prijatelji iz Prijepolja pre nekoliko meseci kupili su terenski automobil Mitsubishi L200. Vlasniku duguju još 1.500 evra i potrebna im je naša pomoć da taj novac sakupe.

Vozilo je od suštinskog značaja za nastavak hranjenja velikog broja divljih životinja u Specijalnom rezervatu prirode „Klisura reke Mileševke“. Životinjama se tokom godine doprema oko 30 tona klaničnih otpadaka i žitarica, a ova hrana se prevozi uglavnom iz Prijepolja koje je vijugavim i lošim planinskim putem udaljeno oko 15 kilometara od hranilišta.

Opstanak oko 80 beloglavih supova, jata gavranova, dva medveda, čopora vukova, brojnih lisica i jazavaca zavisi od pomoći dobih ljudi.

Donacije možete uplatiti na sledeći račun:
Udruženje građana „Jadovnik – oaza netaknute prirode“
PIB: 106101720
Matični broj: 17776584
Broj računa u Komercijalnoj banci: 205-0000000146266-21

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.