SUD DONEO PRESUDU: CarGo posluje po zakonima Srbije

Foto: N1

Prekršajni sud u Beogradu doneo je prvu oslabađajuću presudu koja potvrđuje da CarGo posluje u skladu sa zakonima Srbije i da nije taksi prevoz, saopštili su danas predstavnici te kompanije.

Direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić rekao je na konferenciji za novinare da je sud potvrdio da članovi udruženja CarGo ne obavljaju nelegalnu taksi delatnost, utvrdivši tri ključne razlike između taksija i CarGo.

Ova presuda nam vraća veru u pravodudni sistem i pravdu i nadamo se da je ovo uvod u zaustavljanje daljeg progona kompanije CarGo Technologies, Udruženja i njegovih članova, naveo je Guberinić.

Prema njegovim rečima, Prekršajni sud naveo je da je taksi javni prevoz dostupan svim građanima, a CarGo privatna usluga dostupna isključivo članovima Udruženja CarGo.

Pored ove razlike sud je prepoznao i razliku u naplati, gde u taksiju građani plaćaju vozaču, a u CarGo se ne naplaćuje prevoz, već naknada za korišćenje softvera. Takođe, taksi za naplatu koristi taksimetar, a CarGo aplikaciju, objasnio je Guberinić.

On je kazao i da se nada da će sudije i u ostalim predmetima, koji imaju isto činjenično stanje doneti oslobađajuće presude.

Predsednik udruženja građana CarGo Aleksandar Vučić rekao je da je ova presuda prepoznala moderan i inovativan način povezivanja ljudi.

Ovo je istorijski dan za više od 800.000 članova CarGo udruženja, za više od 4.000 pružalaca usluga, ali i za sve građane, jer je doneta pravedna presuda, istakao je Vučić.

On je dodao da je oslobađajućoj presudi konstatovano i da je inspektor drumskog saobraćaja grubo prekršio Zakon o inspekcijskom nalogu, kao i da se nije odazvao prvom pozivu na saslušanje.

Oslobađajuća presuda doneta je u postupku koji se vodi od maja 2019. godine po prijavi saobraćajnog inspektora za nelegalno bavljenje taksi prevozom.

IZVORBeta
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.