STUDENTI NA ULICAMA: Nećemo stati dok se odluka ne promeni

Foto: Vesna Lalić / Nova.rs

Večerašanja odluka predsednika Srbije Aleksandra Vučića da od sutra rano ujutro zatvori sve studentske domove u Beogradu i iseli studente zbog porasta broja zraženih koronavirusom u prestonici, izazvala je veliko nezadovoljstvo studentske populacije koja je počela spontano da se okuplja.

Najveća okupljanja studenata su bila u Studentskom gradu, ali i u Studentskom domu “4. april”, gde su nezadovoljni studenti izašli i blokirali Ulicu Vojvode Stepe.

Foto: Vesna Lalić / Nova.rs

Protest je krenuo potpuno spontano zbog ovoga. Blokirana je kompletno Ulica Vojvode Stepe ispred Doma. Saobraćaj stoji”, kaže jedan od studenata za Nova.rs i dodaje:

Policija je došla i vratila se. Atmosfera je nikad bolja. Ništa nije gotovo i mi se nećemo pomerati dok se situacija ne sredi. Vođa protesta nema”.

Foto: Vesna Lalić / Nova.rs

Među okupljenima su se videle parole “Pravda za studente”.

Neki od okupljenih su pozivali stanare okolnih zgrada da izađu napolje i pridruže im se.

IZVORNova.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.