STRAVIČNA NESREĆA KOD TIVTA: Poginula dva mladića iz Srbije

Foto: EPA/Boris Pejović

Na Jadranskoj magistrali u mestu Kukuljina u Tivtu, desila se teška saobraćajna nesreća u kojoj su dva mladića iz Srbije izgubila život.

Naime, jutros oko dva sata, automobil „pežo 307“ srpskih tablica krećući se magistralom iz pravca Budve, naišao je u Kukuljini na gradilište raskrsnice – kružnog toka koju u tom mestu još od kraja prošle godine gradi Opština Tivat.

Automobil koji se nesumnjivo kretao velikom brzinom, pritom je udario u jedan deo betonskih blokova kojim se formiraju pešačka ostrva na novoj raskrnici, a u silovitom udaru oba mladića koja su se u njemu nalazila, ispala su iz vozila i zadobila teške telesne povrede, pišu Vijesti.

Dvadesetogodišnji M. S. iz Vladičinog Hana podlegao je povredama na licu mesta, dok je drugi mladić – K.D. (25) iz Surdulice, sa teškim telesnim povredama transportovan za bolnicu u Kotoru i nažalost, preminuo je na putu do nje.

Iz tivatske policije jutros su saopštili da za sada nije poznato ko je od njih dvojice bio za upravljačem „pežoa“. Uviđaj na licu mesta obavio je dežurni tužilac iz Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru, uz prisustvo pripadnika Odeljenja bezbednosti Tivat.

Tela stradalih u ovoj saobraćajnoj nesreći, biće transportovana u KBC Podgorica radi vršenja obdukcije i utvrđivanja tačnog uzroka smrti. Od strane nadležnih veštaka biće sprovedena potrebna veštačenja, radi utvđivanja okolnosti i uzroka nastanka ove teške saobraćajne nezgode. Stradala lica imala su radne dozvole, po kom osnovu su i boravila u Crnoj Gori, saopšteno je jutros iz tivatske policije.

Inače, gradnja kružnog toka u Kukuljini započeta je još 5. decembra prošle godine sa ugovorenim rokom za završetak radova od 65 dana, ali posao koji obavlja nikšićka kompanija i tivatska kompanija ni do danas nije čak ni polovično završen.

Zbog izgradnje kružnog toka izmenjen je i režim saobraćaja na ovom delu magistrale, pa vozila koja dolaze iz pravca Budve, treba da skrenu desno na deo lokalnog puta prema Gradiošnici i kroz naselje Vrijes, nastave dalje prema centru Tivta, a što dvojica mladića iz Srbije verovatno nisu znala.

Veštačenje će pokazati koliko je na ovu tragediju uticala brzina kojom su se oni kretali na magistrali od aerodroma Tivat prema Kukuljini, odnosno relativno loša privremena saobraćajna i svetlosna signalizacija kojom je obeležem nailazak na radove na gradilištu raskrsnice.

IZVORKurir / Vijesti
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.