ŠTRAJK GRUPE PACIJENATA NA SAJMU: Nisu videli ni lekare ni rezultate dve nedelje

Foto: Screenshot

Na Sajmu su se zaraženi pobunili nezadovoljni i zbog rezultata testiranja i zbog uslova, navodeći da su tražili lekare i medicinske sestre, ali ih, kako kažu, nisu videli.

Jedna grupa od 65 ljudi među smeštenima u Sajmu, koji su od 24. marta u toj privremenoj bolnici, za N1 kažu da će stupiti u štrajk glađu, jer još uvek ne dobijaju rezultate prvog testiranja, koje im je, kako tvrde, urađeno pre više od dve nedelje.

Smešteni na Sajmu koji su se pobunili zbog uslova i čekanja na testove, navela je za N1 da su tražili lekare i medicinske sestre, ali da ih nisu videli, kao i da im je rečeno da sve zahteve predaju u pisanoj formi.

Jedna grupa od 65 smeštenih na Sajmu rekla je reporterki N1 da ukoliko ne dobiju informacije do večeras, sutra stupaju u štrajk glađu.

Tvrde da ih niko ne obaveštava ni o testiranju koje im je rađeno u petak, a da im glavni epidemiolog u Sajmu, na upite, ne daje odgovore o tome kada će im biti saopšteno da li su pozitivni ili negativni.

Obećali su nam da će testovi biti gotovi za 24 sata, ali nam se i dalje niko ne obraća… Jako smo zabrinuti, ovde se nalazimo od kad su nas prebacili iz doma na Košutnjaku. Mi i dalje danima ništa ne znamo, iako nemamo nikakve simptome, niti smo ih imali od početka, tvrdi za N1 Saša koji boravi na Sajmu.

Navodi da su im ponovo traženi podaci.

Foto: Screenshot

Ni na jedno naše pitanje, lekari nemaju odgovor. Sigurni smo da su neki testovi izgubljeni, jer su nekima ponovo traženi podaci. Problem je što smo svi ovde izmešani, a ima i pozitivnih i negativnih na virus, navodi Saša.

Smešteni u Sajmu kažu da pohvaljuju pripadnike Vojske Srbije, jer se, kako navode, jedino oni prema njima ponašaju fer i korektno.

Pogledajte video snimke na portalu N1.

IZVORN1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.