STIGLE PRVE DOZE RUSKE VAKCINE: Vakcinacija posle Nove godine

Izvor: Printscreen / agencije / N1

U Srbiju je stiglo oko 5.000 doza ruske vakcine „Sputnjik“. Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da će ruska vakcina Sputnjik V biti u upotrebi odmah posle Nove godine.

Vakcinacija se očekuje u prvim danima nove godine.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je juče da je ispitivanje ruske vakcine u Agenciji za lekove i medicinska sredstva pri kraju i da se očekuje da bude završeno u prvim danima nove godine.

U Srbiji je 24. decembra počela vakcinacija protiv koronavirusa vakcinom kompanija „Fajzer“ i „Biontek“.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da će ruska vakcina Sputnjik V biti u upotrebi odmah posle Nove godine, jer je potrebno dan-dva za uvoznu dozvolu i sertifikat za upotrebu.

Đerlek je novinarima rekao Srbija sa Fajzerovom i ruskom vakcinom može mnogo ozbiljnije da se suprotstavi kovidu 19.

Đerlek je apelovao na građane da se što masovnije odazovu vakcinaciji i najavio veće količine vakcina od sredine januara.

IZVORN1 / RTS / FoNet
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.