Stefanović: Srbija se više ne stidi stradanja sopstvenog naroda

Nebojša Stefanović Foto: Srđan Ilić

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je ponosan što se Srbija danas ne stidi, ne prećutkuje i ne skriva stradanje sopstvenog naroda, olakšavajući zločincima da ne moraju da se suoče sa svojim nedelom, što je, ističe on, činila u vreme prethodnih vlasti, saopštio je MUP.

Ponosan što danas obeležavamo Dan sećanja na stradale i prognane Srbe u ‘Oluji’, što Srbija već šestu godinu zaredom, zahvaljujući odlučnosti predsednika Aleksandra Vučića, više ne ćuti, kako je to bilo nekada, i što ima snage da glasno kaže da je to bio strahovit zločin i ne dozvoljava da se zaboravi. To je najmanje što kao društvo dugujemo žrtvama i prognanima u zločinačkoj akciji ‘Oluja’, rekao je on.

Stefanović je primetio da Hrvatska i posle 25 godina slavi vojnu operaciju „Oluja“ u kojoj je nestalo ili poginulo više od 1.800 Srba, dok je oko 250.000 prognano i u kojoj je provedeno etničko čišćenje srpskog naroda u kojem su žrtve u najvećem broju bili starci, žene i deca.

Kako je rekao taj brutalan zločin i danas je ostao „zločin bez kazne“ i on će ostati, kako je istakao, „sramotna stranica u istoriji Evrope“.

Teško je i zamisliti kako se danas osećaju porodice ubijenih i nestalih i svi prognani Srbi sa svojih vekovnih ognjišta u hrvatskoj vojno-policijskoj akcij “Oluja“. Kako se osećaju oni koji već punih 25 godina oplakuju svoje najmilije ili oni koji još uvek ni ne znaju sudbinu svojih najbližih, kao i svi oni koji su morali ostaviti sve što su sticali i jedva spasavajući živu glavu bežati iz svojih domova u izgnanstvo, rekao je on.

Kako je zaključio, nema utehe za njih, niti išta može zalečiti njihove rane.

IZVORRTS
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.

1 KOMENTAR

  1. Covece bez mozga… kada se to Srbija stidela svojih stradanja? Idi pa uci istoriju koju si propustio u Sava Centru. Je*li te Soros i Vucic zajedno, uz blagoslov Pape i Stepinca.
    Sto se tice „Srba“ preko Drine i Save, e mnogi od njih su eksperti za dobijanje svega onoga sto im ne pripada, kao i za razbijanje Srpstva u celini. Pokusali su neki da im ukazu na zlo koje cine, ali bez uspeha ostadose i Kocic i Andric, kao i mnogi drugi kojima su Srpstvo i Srbija uvek u srcu, (a ne u guzici).
    Tadici, Vucici, Seselji, Milosevici, Jovanovici, Sutanovci, Dinkici, Draskovici i ostali izrodi raz*ebase Srbiju za mnoga vremena, pa se jos ponose pocinjenim razbojnistvima, kradjom, veleizdajom i uvlacenjem u zadnjice Zapadnih mrzitelja Srba i Pravoslavlja.
    Ali, nece dugo. Jer, kako stara poslovica kaze „Sve se vraca, sve se placa“.

Comments are closed.