STEFANOVIĆ: Beograđanin koji je širio dezinformacije, podatke dobio od supruge, koja radi u jednom ministarstvu

Foto: Tanjug

„Do sada je podneto 2.500 krivičnih i prekršajnih prijava protiv onih koji su kršili mere koje je donela Vlada Srbije“, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Prema njegovim rečima, ipak, većina građana Srbije poštuje propisane mere. Naravno, ima izuzetaka.

– Oni koji krše mere biće kažnjeni jer ugrožavaju živote. Sankcionisaćemo, imaćemo svakodnevne kontrole. Molim građane da poštuju i policijski čas i sve mere koje država nalaže jer tako spasavamo živote – rekao je Stefanović.

On se osvrnuo i na današnje hapšenje Beograđanina V. P. (34) koji je putem društvenih mreža širio lažne informacije o donošenju 24-časovnog policijskog časa.

– Država je tu da brine o svim građanima Srbije. Država pruža pravovremene informacije o tome šta se dešava, kakve se mere donose i šta se planira, da bi građani bili pripremljeni i da bi mogli da organizuju svoj život. Uhapšeni Beograđanin V. P. (34) je navodno dobio informaciju od svoje supruge koja je zaposlena u jednom od ministarstava. Međutim, nismo još utvrdili ko je kreator te vesti, on je samo prvi objavio. Mi analiziramo iz sata u sat situaciju i od toga zavisi kakve će mere biti. Moramo da se ujedinimo, da zajedno radimo na ovome, to su mere koje spasavaju živote. Molim ljude da prate šta kažu državni organi i medicinski stručnjaci – rekao je ministar.

Kako saznajemo, uhapšeni V.P. je, inače, zaposlen kao kuvar, a navodno je ranije radio i na kruzerima.

Ministar Stefanović je podsetio da će sutra biti organizovana sednica Kriznog štaba kojom će predsedavati predsednik Srbije Aleksandar Vučić i istako da će se tamo razmatrati nove mere.

– U ovom trenutku procenjujemo sve i stanje novozaraženih i kapacitete zdravstvenih ustanova i kapacitete države. Mi smo predlagali one mere koje će na najmanje invazivan način uticati na živote ljudi, sve mere donosimo na odgovoran način da bismo zaštitili živote. Još jednom, molim ljude da poštuju to što kažu eksperti. Ako uspemo da spasemo živote, uspeli smo u jednoj velikoj stvari – podvukao je Stefanović.

IZVORBlic
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na [email protected] Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.