Stanisavljević: Prihvatilišta u Beogradu spremna za smeštaj beskućnika

Ilustracija, Foto: Pixabay

Prijem u Prihvatilište za odrasla i stara lica obavlja se neometano i preduzete su sve epidemiološke mere, kako bi oni koji su na smeštaju bili zaštićeni, izjavila je sekretarka za socijalnu zaštitu Grada Beograda Nataša Stanisavljević, prenosi Beoinfo.

Za sve nove korisnike koji se primaju u ovu ustanovu, procedura je takva da im se prvo radi PCR testiranje, koje je besplatno i radi se u zdravstvenoj ustanovi. Ako je test negativan, obavlja se prijem u ustanovu, rekla je Stanisavljević, gostujući u jutarnjem programu RTS.

Ona je rekla da, ukoliko sugrađani vide osobu na ulici kojoj je potrebna pomoć, procedura nalaže da policija ili Prihvatilište kontaktiraju sa Centrom za socijalni rad koji izlazi na teren, vodi lice na testiranje i po dobijanju rezultata smešta se u ustanovu socijalne zaštite.

Ona je rekla da su u četvrtak otvorili objekat u Sazonovoj ulici koji su prilagodili.

Stanisavljević je rekla da je to dnevni centar za beskućnike, namenjen za ona lica koja ne žele da odu u smeštaj, a ima ih mnogo.

Danas očekujemo prijem prvih korisnika. Radno vreme biće prilagođeno potrebama korisnika, a trenutno je od 11 do 13 časova. Čim padnu temperature, radno vreme će biti osam sati. Objekat u Sazonovoj može da primi 25 korisnika. Na ulazu će svima biti merena temperatura, deljeni topli obroci, paketi odeće, higijenski paketi, maske i rukavice, rekla je ona.

Ona je podsetila da se Prihvatilište za decu u Ulici Živka Davidovića nalazi u režimu preventivne izolacije.

To znači da zaposleni sa svojim korisnicima ostaju u ustanovi tokom sedam dana. Trenutno se tamo nalazi 24 dece i važno je istaći da ni u jednom prihvatilištu do sada nijedan korisnik nije bio zaražen, rekla je Stanisavljević.

IZVORN1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.