Srbija šalje 1,64 miliona evra udruženjima u Crnoj Gori

Foto: GULIVER/GETTY IMAGES/ISTOCK/JOHAN10

Vlada Srbije donela je odluku o upućivanju jednokratne finansijske pomoći različitim udruženjima u Crnoj Gori u ukupnoj vrednosti od 1,64 miliona evra.

Vlada Republike Srbije donela je na sednici odluku o upućivanju jednokratne finansijske pomoći različitim udruženjima u Crnoj Gori, koja se bave unapređenjem privredne, kulturne i političke saradnje Crne Gore sa Srbijom i Republikom Srpskom.

Ukupna vrednost pomoći iznosi više od 1,64 miliona evra, navedeno je u saopštenju Vlade Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je juče, nakon razgovora sa patrijarhom Irinejom podsetio da Srbija već mnogo pomaže i podržava srpska udruženja, naučnu, kulturnu zajednicu i to, kaže, više nego ikada pre, i da je za Srpsku kuću u Podgorici izdvojeno više od tri miliona evra.

Pomoć će se nastaviti, poručio je tom prilikom Vučić i istakao da ta pomoć nikada nije bila tajna, kao i da nikada nije bila uslovljavana bilo čime, odnosno da je on sam neretko bio na meti kritika ljudi kojima pomažemo.

IZVORRTS
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.