Sprečen šverc kozmetičkih proizvoda vrednih 3 miliona dinara

Foto: Uprava carina

Na graničnom prelazu Horgoš carinici su danas u saradnji sa policijom sprečili pokušaj krijumčarenja luksuznih kozmetičkih proizvoda – hijaluronskih filera, čija se vrednost procenjuje na više od tri miliona dinara.

Reč je o 510 kozmetičkih proizvoda marke ””Princeš”” i to: 320 komada ””Princeš Filler 1ml””, 180 komada ””Princeš Volume 1ml”” i 10 komada ””Princeš Rić 1ml””, koji se u kozmetologiji koriste za podmlađivanje kože i korekciju bora, saopštila je Uprava carina.

Slučaj je otkriven oko ponoći na ulazu u zemlju u kombiju marke “mercedes”, bečkih registarskih oznaka, koji je vukao prikolicu sa polovnim vozilom za uvoz.

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, 42-godišnji vozač iz Kovina i četvoro njegovih saputnika su rekli da nemaju ništa sem ličnih stvari, dok je vozač prijavio polovni golf koji želi da uveze.

Foto: Uprava carina

Detaljnom kontrolom kombija utvrđeno je da se u prtljažniku nalaze tri kartonske kutije za koje je vozač rekao da se radi o pošiljci koju je preuzeo na prevoz do Novog Sada, ali da nije upoznat sa njenim sadržajem.

U kutijama je otkriven pregršt neprijavljenih kozmetičkih proizvoda – hijaluronskih filera koji se koriste za luksuzne kozmetičke tretmane, a čija je vrednost procenjena na 3.107.619 dinara.

Kako je vrednost robe veća od vrednosti trećine vozila kojom je krijumčarena i kombi je privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka, čime je i vrednost prekršaja uvećana, pa iznosi nepunih 3,7 miliona dinara, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Foto: Uprava carina

Podseća da su carinici gotovo identičan slučaj osujetili i 15. oktobra na graničnom prelazu Batrovci, kada je otkriven kombi pun neprijavljenih hijaluronskih filera i injekcija za neinvazivnu liposukciju.

IZVORTanjug / Nova.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.