SPC: Mitropolit Hrizostom u bolnici zbog infekcije koronavirusom

Mitropolit Hrizostom, Izvor: SPC

Mitropolit dabrobosanski Hrizostom, koji posle smrti patrijarha Irineja predsedava Sinodom Srpske pravoslavne crkve (SPC), primljen je u petak uveče u bolnicu zbog infekcije koronavirusom, saopšteno je iz SPC.

Navodi se da je mitropolit u večernjim časovima primljen u KBC „Dr Dragiša Mišović“ u Beogradu pošto je imao pozitivan nalaz na prisustvo virusa.

Mitropolit je prethodnih dana boravio na Kosovu u poseti Pećkoj Patrijaršiji. Kad se vratio, zbog pojave simptoma koji liče na koronavirus, odlučeno je da se podvrgne testiranju, rečeno je iz Patrijaršije u Beogradu za Nova.rs, nakon vesti da je mitropolit Hrizostom pozitivan na koronavirus.

Iz Patrijaršije su rekli da, kada se ispostavilo da je u pitanju kovid, da je mitropolit odmah primljen na lečenje u KBC “Dragiša Mišović”.

Mitropolit je dobrog opšteg stanja i nema ozbiljnijih zdravstvenih problema. Očekujemo da se brzo oporavi i da se vrati svojim obavezama, jer Srpska pravoslavna crkva ionako teško funkcioniše, poručili su iz Patrijaršije.

Od posledica te infekcije preminuli su patrijarh SPC Irinej i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

IZVORBeta / Nova.rs / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.