Smenjena direktorka Centra za socijalni rad zbog slučaja usvajanja

Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

Ministar za rad Zoran Ðorđević naložio je danas nadležnom Pokrajinskom sekretarijatu da hitno donese odluku o smeni direktora Centra za socijalni rad u Subotici, zbog propusta u slučaju usvojenja trogodišnje devojčice.

Ja sam danas naložio dve stvari. Sektor za socijalnu zaštitu i brigu o porodici će tražiti od Pokrajinskog sekretara da hitno donese odluku o smeni direktora Centra za socijalni rad u Subotici i da porkrene odgovornost svih u lancu koji su upravo doveli do ovakvog slučaja, rekao je Ðorđević za Tanjug posle sastanka sa usvojiteljima, porodicom Savić.

Takođe, Ðorđević je naložio i da se sva dokumentacija vezana za taj slučaj iz Centra za socijalni rad i Pokrajinskog sekretarijata dostavi Ministarstvu kako bi se, kaže, stručni ljudi i komisije, upoznali sa celom dokumentacijom i procenili da li su i kakve nepravilnosti načinjene.

Inače, Borisav i Biljana Savić kojima je Centar za socijalni rad u Subotici, prvo dozvolio da usvoje dete, a onda zbog proceduralne greške oduzeo, jutros su na TV Prva susreli oči u oči sa predstavnikom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dušanom Vulovićem, i u pitali ga zašto niko iz centra i nije razmišljao o trogodišnjem detetu. Vulović je tom prilikom rekao da je da je u ovom slučaju Centar za socijalni rad napravio velike nezakonitosti u svom radu, a ne grešku.

Foto: Printscreen/TV Prva

Beograđaninu Borislavu Saviću (48) i njegovoj supruzi Biljani (52) Centar za socijalni rad u Subotici oduzeo trogodišnje dete zbog, kako tvrde supružnici “proceduralne greške koju su napravili radnici centra i Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku”.

Porodici Savić, iako su sredinom maja ove godine dobili neophodno rešenje o usvajanju, oduzeta je ćerka zbog proceduralne greške koju su napravili radnici centra i Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, o čemu je Nova.rs već pisala.

Iako je Centar za socijalni rad u Subotici označio njegovu suprugu i njega kao idealne za usvajanje deteta, te je ona punih osam meseci sa njima, javila se proceduralna greška zbog koje im je devojčica oduzeta.

IZVORTanjug
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.