Smanjene kazne za ubistvo mladića na gradskom trgu u Čačku

Čačak – Veće Apelacionog suda u Kragujevcu smanjilo zatvorske kazne za po dve godine okrivljenima za ubistvo Čačanina Aleksandra Jaćimovića (21).

Jaćimović je ubijen pre godinu i po dana na čačanskom trgu, u tuči navijača fudbalskih klubova Borac i Crvena Zvezda.

Okrivljenom Dušanu Babiću (23) iz Čačka, koji je nožem usmrtio Jaćimovića, kazna je sa 18 ublažena na 16 godina zatvora, prenose lokalni mediji.

Čačaninu Nemanji Kovačeviću (23) koji je odgovarao za pokušaj ubistva V. B. iz Negotina, koga je udario nožem u grudi, zatvorska kazna smanjena je sa sedam na pet godina.

Po istoj optužnici odgovarao je i Čačanin Bojan Miljković (21) kojem je Viši sud izrekao kaznu od 10 meseci zatvora zbog nasilničkog ponašanja.

U presudi Apelacionog suda navodi se da je drugostepeno veće odlučilo da uvaži neke olakšavajuće okolnosti i umanji kazne Babiću i Kovačeviću.

B92

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.