SLAVA NE MOŽE, A OVO MOŽE? Koncert Boža Vreća u jeku pandemije

Foto: Printscreen / Youtube

Malo je reći da je koronavirus podivljao prethodnih dana u Srbiji, te se zbog toga mnogi događaji, ali i proslave slava odlažu iz epidemioloških razloga.

Ipak, muzičar i umetnik Božo Vrećo, održao je juče uveče prvi od dva koncerta u Beogradu i time izazvao pravu podelu i raspravu među građanima Srbije.

Naime, kako se u našoj zemlji svakodnevno beleže rekordni brojevi zaraženih, jedni smatraju da je održavanje ovakve manifestacije krajnje nedopustivo, dok drugi brane umetnika navodeći da su sve mere bile ispoštovane.

Korisnike društvene mreže Tviter posebno je razbesnela činjenica da je koncert održan uprkos jako lošoj epidemiološkoj situaciji, te su se pojedini osvrnuli i na to kako je zabranjeno organizovanje slava.

Zabrane ti da slaviš slavu, a ne zabrane koncerte pojedinih pevača, jedna je od objava.

Za kulturne manifestacije je limit 500 ljudi, pod uslovom da je jedan čovek na četiri kvadratna metra, itd itd. Za seminare, možeš da imaš i hektar, limit je pet osoba. Isto važi i za slave, objasnio je drugi korisnik Tvitera.

Božo Vrećo može da drži koncert na zatvorenom, u istoj sedmici u kojoj propisuju drakonske kazne za slavljenje slave? Pumpe posle 21 sat mogu da prodaju samo benzin – solidarišu se sa prodavnicama. Zašto se, po istoj logici, Vrećo ne solidariše sa narodom neodržavanjem koncerta?, glasi još jedan od komentara.

Sa druge strane, bilo je i onih koji su stali na umetničku stranu te su naveli da su se ipak sve mere poštovale.

Božo Vrećo je imao koncert od pola 7, svako treće mesto zauzeto. Bila moja sestra. Ispoštovao sve, navela je jedna korisnica ove društvene mreže.

Vrećo je sinoć održao koncert u terminu od 18.30 do 21 sat, do kad je propisano radno vreme te nije prekšio ovu meru.

Ono što je upitno jeste koliko se poštovala mera o dozvoljenom broju ljudi u sali, propisana distanca i obavezno nošenje maske.

Vrećo je trebalo da održi još jedan koncert u petak, ali je zbog trodnevnog Dana žalosti koji je proglašen zbog smrti patrijarha Irineja nastup odložen.

Podsetimo, za ustanove kulturnih manifestacija okupljanje je ograničeno za do 500 osoba uz sve ostale propisane mere.

IZVORBlic / I.R.
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.