Skupštini upućen predlog Odluke o javnim parkiralištima

Gornji Milanovac – U Velikoj sali organa opštine Gornji Milanovac održana je dvadeset deveta sednica Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac. Na dnevnom redu našlo se dvadeset šest tačaka.
Nakon usvajanja Zapisnika sa prethodne sednice, Opštinsko veće donelo je Zaključak o utvrđivanju predloga Odluke o javnim parkiralištima na teritoriji opštine Gornji Milanovac i uputilo ga Skupštini opštine na razmatranje i usvajanje.


„U saradnji sa Javnim preduzećem za izgradnju opštine, kojem je poveren posao uređenja parkirališta i naplate parkiranja, uz saglasnost Opštinskog veća donećemo posebne akte koji još nedostaju da se ova oblast uredi u potpunosti. Očekujem da do Nove godine završimo kompletan posao oko javnih parkirališta i da će od 1. januara sistem profunkcionisati. Ovu Odluku, koja je danas usvojena, radila je stručna komisija i pri izradi Odluke posmatrani su primeri kako je ova oblast uređena u drugim mestima u Srbiji. Posao je poveren Javnom preduzeću za izgradnju opštine i nama nije cilj zarada na tom poslu, već da se urede parking prostori kako ne bi imali konstantne gužve i zakrčenja svih ulica u užem centru grada“, rekao je predsednik opštine Dejan Kovačević.
Većnici su usvojili i Zaključak o prihvatanju predloga Odluke o izradi Plana detaljne regulacije „CRKVA BREZOVICA“ u Brezovici i uputili ga Skupštini opštine na razmatranje i usvajanje.
Takođe, usvojene su dve tačke dnevnog reda koje se odnose na izbore za Savete mesnih zajednica i to Rešenje o broju članova Saveta mesnih zajednica na teritoriji opštine Gornji Milanovac i Rešenje o imenovanju Komisije za izbor članova Saveta mesnih zajednica na teritoriji opštine Gornji Milanovac.
„Odlukom Skupštine opštine, na poslednjoj sednici, propisan je rok od 60 dana za raspisivanje izbora u mesnim zajednicama i taj rok će biti ispoštovan. Komisiju za izbor članova Saveta mesnih zajednica činiće načelnik Opštinske uprave Aleksandar Jevtović, predsednik Skupštine opštine Lazar Nikolić, sekretar Skupštine opštine Tijana Radivojević, zaposleni u Opštinskoj upravi Branko Martinović i Miroslav Milovanović. Komisija će sprovesti izbore po svim mesnim zajednicama. Zadatak Komisije je da bliže odredi procedure za sprovođenje izbora, na osnovu Odluke Skupštine opštine i Rešenja predsednika opštine o raspisivanju izbora“, istakao je predsednik opštine.


Opštinsko veće donelo je Rešenje o davanju saglasnosti na predlog posebnog programa korišćenja subvencija JKP „Gornji Milanovac“ za 2017. godinu i Rešenje o prihvatanju izmena i dopuna programa poslovanja JKP „Gornji Milanovac“ za 2017. godinu i uputilo ga Skupštini opštine na razmatranje radi davanja saglasnosti.
Doneta su Rešenja o davanju saglasnosti na izmene i dopune finansijskih planova za 2017. godinu Ustanova Kulturni centar, Biblioteka „Braća Nastasijević“, Turistička organizacija opštine, Muzej rudničko-takovskog kraja, Sportsko-rekreativni centar, Apoteka Gornji Milanovac i Predškolska ustanova „Sunce“.

Opštinsko veće donelo je Rešenja o davanju saglasnosti na izmene finansijskih planova za 2017. godinu za osnovno i srednje obrazovanje.
Zbog rebalansa budžeta, usvojene su i izmene i dopune finansijskih planova za 2017. godinu direktnih budžetskih korisnika – predsednik opštine, Skupština opštine, Opštinska uprava i Opštinsko pravobranilaštvo.

Takođe, donet je Zaključak o davanju saglasnosti za zabranu saobraćaja u određenim ulicama za vreme vašara, koji se održava u četvrtak, 19. oktobra 2017. godine.
Opštinsko veće donelo je Zaključak o davanju saglasnosti predsedniku opštine Gornji Milanovac za donošenje Rešenja o dodeli bespovratne novčane pomoći poljoprivrednim proizvođačima koji su pretrpeli štetu na poljoprivrednim kulturama usled dejstva elementarne nepogode – jake kiše sa gradom 12. avgusta 2017. godine.
„Poljoprivredni proizvođači na koje se odnosi ovaj Zaključak su poljoprivredni proizvođači koji su pretrpeli štetu na poljoprivrednim površinama u naseljenim mestima za koja je proglašena vanredna situacija Odlukom predsednika opštine o proglašenju vanredne situacije na delu teritorije opštine Gornji Milanovac broj: 1-87-9/2017 od 14. avgusta 2017. godine, i to: Gornji Branetići, Gornji Banjani, Donji Branetići, Ozrem, Lozanj, Teočin, Polom, Brezna, Trudelj i Belo Polje, a koja je zapisnički konstatovana od strane službenih lica Opštinske uprave opštine Gornji Milanovac. Sredstva za realizaciju ovog Zaključka iznose 4.000.000,00 dinara i obezbeđena su Odlukom Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave broj: 401-00-227/2017-24 od 22. septembra 2017. godine koja predstavlja osnov za Ugovor o bespovratnom korišćenju sredstava zaključen između Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i opštine Gornji Milanovac”, istakla je Milka Nedeljković iz Kancelarije za poljoprivredu.
Opštinsko veće usvojilo je i Rešenja po žalbi građana, Rešenje o uvećanju aproprijacije i Rešenja o upotrebi sredstava tekuće i stalne budžetske rezerve.

TV Lav Plus

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.