SITUACIJA U TUTINU I NOVOM PAZARU SE STABILIZUJE: Manji broj prijema u bolnici

Izvor: ANADOLIJA/Medin Halilović

Situacija u Novom Pazaru se stabilizuje, imamo manji broj pacijenata u opštoj bolnici – 226 u odnosu na pre desetak dana kada ih je bilo 398, naveo je za RTS Mirsad Đerlek, koordinator opšte regionalne bolnice u Novom Pazaru.

Broj pregleda u kovid ambulantama se smanjuje bilo je ranije po 400 ljudi, a juče smo imali između 200 i 250 pregleda. Ranije smo imali i do 98 prijema, a sada je svedeno na dvadesetak prijema dnevno. Ja sam po prirodi optimista i ovi podaci me raduju, ali ne želim da se opustimo, objašnjava Đerlek.

Kako kaže, situacija se stabilizuje i u Tutinu.

Situacija u Tutinu je bolja nego što smo očekivali – Najveći problem imamo u Sjenici, trenutno imamo preko 70 pacijenata iz Sjenice, navodi Đerlek.

Treći dan nas prati trend i statistički podaci pokazuju da ulazimo u mirniju fazu, međutim s obzirom na to da se radi o nevidljivom protivniku koji nas je mnogo puta iznenadio mi se ponašamo kao da imamo 400 pacijenata u bolnici i kako da će nas sutra zadesiti 100 prijema. Nema opuštanja, tražim ozbiljnost, disciplinu i rad, navodi Đerlek.

On je rekao da građani Novog Pazara polako shvataju da je ovo ozbiljna situacija i bolest i dodao da na dalji tok bolesti mnogo zavisi od građana Novog Pazara, Sjenice i cele Srbije.

Nije dovoljno da samo mi u bolnicama da ginemo i radimo, potrebno je da nam građani pomognu tako što će se pridržavati epidemioloških mera, apelovao je na sve građane.

IZVORRTS / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.