ŠESTI DAN PROTESTA ISPRED SKUPŠTINE: Nekoliko stotina građana

Foto: Tanjug / Tara Radovanović

Na platou ispred Skupštine Srbije okupljaju se demonstranti kojih je sada nekoliko stotina, javljaju reporteri N1, koji navode da građani još pristižu.

Kako navode, iza Skupštine nalazi se policija, desetak konjanika i oko 40 policajaca. Kako javlja reporterka N1, atmosfera je mirna i građani prilaze da dodirnu konje i razgovaraju sa policijom.

Primetni su policajci i u Pionirskom parku i kod Gradske skupštine.

Foto: N1

Na samom ulazu u Skupštinu prisutna je samo policija u civilu. Grupa demonstranata se izdvojila do ograde, ali za sada samo uzvikuju i duvaju u pištaljke.

Reporteri javljaju da su došli i predstavnici Saveza za Srbiju, njih dvadesetak, predvođeni liderom stranke Slobode i pravde Draganom Đilasom.

Kako javlja reporterka N1, u neposrednoj blizini parlamenta primetne se posledice nereda prethodnih noći – razbijeni trotoar, iskrivljena ograda, natpisi na pločama „Ostavka“…

Foto: Tanjug / Tara Radovanović

Policija je zatvorila saobraćaj na tom potezu Bulevara Kralja Aleksandra, s obzirom na to da se građani okupljaju i na ulici.

Skupovi su najavljeni i u Nišu, Čačku i još nekoliko gradova, dok su gradjani Novog Sada za danas najavili dolazak za glavni grad Srbije.

Prethodno je danas SzS održao konferenciju za novinare. Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas kazao je nešto ranije da su, kako je naveo, „parapolicijske strukture“, koje su „bez legitimacija hapsili demonstrante“ prethodnih dana, bliski sa bivšom državnom sekretarkom u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijanom Hrkalović.

Foto: Tanjug / Tara Radovanović

Jučerašnji protesti su bili mirniji i protekli su gotovo bez incidenata, osim u Beogradu gde je na kraju došlo do sukoba sa policijom. Tom prilikom je uhapšeno 42 osobe, osumnjičenih da su učestvovali u neredima i napadima na novinare, a kamere su zabeležile da su na kraju protesta gradjane privodili i sakupljali i u holu parlamenta.

IZVORBeta / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.