Sednica Skupštine u ponedeljak ili utorak

Foto: Istinomer / Zoran Drekalović

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi Skupština Srbije mogla ponovo da počne s radom u ponedeljak ili u utorak sledeće nedelje.

Morate da pitate predsednicu parlamenta Maju Gojković, ali razgovarali smo i ranije, mislio sam da će i sad u petak… Možda bude u ponedeljak, utorak, nemojte da me pitate za tačan dan, rekao je Vučić novinarima, upitan da li će Skupština Srbije u ponedeljak održati sednicu, kao što su preneli pojedini mediji.

On je dodao da to svakako zavisi od epidemiološke situacije, ali da će, ukoliko se nastavi ovakav trend, to biti moguće.

Istakao je da će u svakom slučaju morati da budu poštovane epidemiološke mere, kao i dolazak što manjeg broja policijskih službenika i administrativnih radnika u Skupštinu Srbije.

Da ne ubacimo 1.000 ljudi, kao što obično bude, već da to budu narodni poslanici i oni koji moraju tamo da budu. Ne mora taj dan da rade i bife i restoran, ne moraju baš taj dan da jedu ćevape. I u Predsedništvu ne radi restoran, a radi ceo dan, rekao je Vučić.

Srpski Parlament je, pored makedonskog, jedini koji ne zaseda u toku epidimiološke krize.

“O izborima sa strankama sa kojima sam razgovarao”

Govoreći o datumu i načinu održavanja izbora Vučić je rekao da će prvo da razgovara sa političkim strankama sa kojima je imao ranije razgovore i to pre ukidanja varednog stanja.

Obavestiću ih o tome kada se stiču uslovi, kada smatramo da će biti stečeni. Da se dogovorimo oko svega, da se dogovorimo da Republička komisija, možda dan, dva ili pet sačeka po okončanju vanrednog stanja pa da tek onda krenu da teku izborne radnje, rekao je Vučić, prilikom obilaska radova na izgradnji brze pruzi Beograd – Novi Sad, kod Čortanovaca.

Rekao je da o izborima i političkim protivnicima ne želi sad da govori i dodao “izbori su tu, izborna pravila su jasna i svako ko želi da učestvuje nek učestvuje”.

On je rekao da se “uželeo” da odgovori političkim protivnicima na napade ali će sačekati do ukidanja vanrednog stanja.

IZVORNova.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.

1 KOMENTAR

  1. Pitam se našta će da liči ulazak u Skupštinu 242 miša iz rupe. Na šta će da liči da Maja Gojković posle izdaje, posle učestvovanja u za vođenju diktature ponovo predsedava Skupštinom?
    Ona koja je toliko političkih partija promenila. Hoće li da obuče burku da bi se zaštitila od korone? I do sad je funkcionisala kao profesionalna poklapačica, vrlo agresivna u svom podaništvu. Na šta će sad da liči njen javni nastup? Žao mi je što živim daleko od Beograda. Da sam tamo izašla bih pred Skupštinu da je sačekam i da vičem UA uvlakačice jedna. I još štošta, ali to nije za štampu.

Comments are closed.