SAZNAJTE SMS PORUKOM: Status vašeg PCR testiranja saznajte elektronski

Ilustracija, Foto: Freepik

Svi oni koji su se testirali na kovid 19 i čekaju rezultat PCR testa, mogu se od danas prijaviti na automatski servis za dobijanje obaveštenja putem mejla i SMS poruke, 24 časa dnevno.

Obaveštenje ne sadrži rezultate testa već samo informaciju da je test gotov, kao i datum izdavanja testa, navodi se sa portalu euprava.gov.rs.

Rezultati testa mogu se pogledati na portalu www.e-zdravlje.gov.rs tako što se svako može prijaviti na nekoliko načina.

Svi koji imaju nalog na portalu eUprava, mogu da izaberu opciju “Prijavi se preko eid.gov.rs” dok bi oni koji žele da se prijave unošenjem serijskog broja kartice zdravstvenog osiguranja i LBO broja, trebalo da izaberu opciju “Prijava sa karticom zdravstvenog osiguranja”.

Test se možete preuzeti i u zdravstvenoj ustanovi gde je osoba testirana.

Putem tog servisa ne šalju se informacije o serološkim testovima na COVID-19 (brzi testovi), već isključivo o PCR testovima.

IZVORTanjug
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.