Savetovanje privrednih sudova od danas na Zlatiboru

Na Zlatiboru danas počinje 25. Savetovanje privrednih sudova tokom kojeg će se obrađivati sporna pitanja iz te oblasti.

Savetovanje, koje traje do četvrtka, organizuje Privredni apelacioni sud.

Svečano otvaranje održaće se danas u kongresnom centru „Mona“, kome će prema najavi prisustvovati ministarka pravde Nela Kuburović, predsednik Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević, kao i sudije Ustavnog suda, Privrednog apelacionog suda i 16 privrednih sudova Srbije prvog stepena.

Takođe se očekuje i veliki broj naučnih radnika, advokata, privrednika i gostiju iz inostranstva.

Na savetovanju će se, kako je najavljeno, obrađivati sporna pitanja koja su kao takva postavile sudije prvostepenih sudova, advokati, predstavnici banaka i finansijskih ogranizacija.

Pitanja se tiču svih oblasti privrednog prava – parnicnog i izvršnog postupka, materijalnog prava, privrednih društava, privatizacija, stečaja i privrednih prestupa.

Izvor: Tanjug

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.