ŠARČEVIĆ: Studenti ostaju u domovima

Foto: MONDO/STEFAN STOJANOVIĆ

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da studenti ostaju u domovima i da je po tom pitanju postignut kompromis.

Svakako ostaju u domovima. To nije kompromis. Istina je da sam još u ponedeljak skrenuo pažnju na saopštenje Studentske poliklinike da imamo 300 zaraženih studenata, a samo jedan manji deo je iz domova. U Kragujevcu i Kosovskoj Mitrovici ima nula pacijenata, tvrdi ministaru izjavi za TV Prva.

Prema rečima ministra, samo 20 odsto zaraženih studenata iz domova.

Šarčević je najavio i da je za 10 zakazana sednica Vlade Srbije na kojoj će se raspravljati i o problemima studenata.

Ja nisam mogao sinoć da komuniciram sa studentima, nisam imao ni ozvučenje ni ništa…, objasnio je Šarčević.

Studenti su nakon sinoćnjeg protesta i nezadovoisljstva najavaom da će morati da napuste domove, i danas za 10 sati najavili protest ispred Filizofskog fakulteta u Beogradu, pozvali su i minsitra da im se obrati.

Da li treba opet da pravimo političku igru kao u Pazaru ovih dana?, Šarčević je ovim pitanjem odgovorio na to da li će uslišti želju studenata i pojaviti se na protestu.

On je kosntatovao da se, zapravo, radi o mladim političarima.

U Beogradu ima 120.000 studenata. Da li je moguće da samo 400 studenata ne razume o čemu je reč? Ovde se radi o mladim političarima. Poverenje koje imam sa većinom studenata je više nego dovoljno, zaključio je ministar.

IZVORNova.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.