Šapić: Nadam se promeni rukovodstva SNS

Nosilac izborne liste „Pobeda za Srbiju“ i predsednik Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandar Šapić izjavio je danas da „polaže dosta nade u promenu rukovodstva“ vladajuće Srpske napredne stranke (SNS).

SNS, rekao je Šapić, “s obzirom na broj glasača, ne može da ignoriše”, mada tamo ima ljudi s kojima je on, kako je podsetio, neće da sarađuje.

Ukoliko oni promene neke stvari, odnos prema saveznicaima i onima koji se ne slažu, srpsko društvo će biti bolje. Nadam se da su oni svesni da neke stvari moraju da menjaju, kazao je Šapić o SNS u emisiji RTV “Prav ugao”.

Šapić je rekao i da posle izbora 21. juna neće pristati na eventualne političke ponude.

Govoreći u emisiji, izneo je da “živi za dan” kada će se u Skupštini Srbije razmatrati “nacionalna strategija o ključnim pitanjima i spoljnoj politici”.

Mi čujemo da se u svim snažnim zemljama menja vlast, ali se ne menja spoljna politika. Mislim da o spoljnoj politici treba da razgovaramo i da budemo dosledni: ko dođe na vlast da ne menja spoljnu politiku, rekao je Šapić.

Govoreći o evrointegraciji Srbije, Šapić je naveo da postoji razlika u pristupu EU prema državama koje su joj pristupile 2004. i 2013. godine, a rekao je i da “Srbija pripada zapadnoj civilizaciji”.

Bojim se da je Hrvatska ušla ‘onako’, a nas niko danas ne zove i ne znamo šta nosi EU, dodao je on.

Rekao je da se “apsolutno” zalaže za ekonomsku i političku saradnju sa Кinom, a o odnosima sa Rusijom je kazao da ne misli da su Srbi “mali Rusi” već da imaju “bratske i pravoslavne veze”.

Naglasio je da on nikada ne bi priznao nezavisnost Кosova, a da bi referendum o tome organizovao samo ukoliko bi bio “debelo uslovljen”, ali da, kako je rekao, “još nije čuo” da je “Srbija uslovljena”.

Šapić je rekao da su među ključnim temama odnosi Srbije i Srba u regionu i “nacionalna populaciona politika”.

Hajde da se dogovorimo da je potrebno pomagati Srbe gde god žive, dodao je on.

Na pitanje da li smatra da treba legalizovati istopolne brakove i istopolnim parovima omogućiti usvajanje dece, Šapić je odgovorio da nema ništa protiv takvih brakova, ali da ne bi trebalo da istopolni parovi usvajaju decu.

IZVORNova.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.