Patrijarh Irinej sahranjen u kripti hrama Svetog Save

Foto: Printscreen/RTS

Patrijarh Irinej je sahranjen u kripti hrama Svetog Save na Vračaru. Liturgiju je služio mitropolit Hrizostom, a potom i opelo. Građani u hramu Svetog Save odaju počast patrijarhu Irineju.

Starešina Saborne crkve u Beogradu Petar Lukić ocenio je da je patrijarh Srpske pravoslavne crkve „u teškom vremenu pošao za Hristom i ostao s njim do kraja“, do svoje smrti.

Patrijarh Irinej je sklopio oči onako kako je i živeo, u miru sa sobom, Bogom, crkvom i ljudima. Taj život imao je jasne ciljeve – Boga, ljubav i Srbiju, celokupan srpski narod gde god da živi, poručio je predsednik Srbije na sahrani patrijarha Irineja.

IZVORBeta / N1 / FoNet
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.