REM zabranio spotove koji pozivaju na bojkot

Ilustracija, Foto: Pixabay

Savet REM-a naložio je danas svim pružaocima medijskih usluga da obustave prikazivanje političkih oglasnih poruka koje pozivaju na bojkot izbora koji će se održati 21. juna.

S obzirom da u okviru predizborne kampanje pravo na političko oglašavanje imaju samo izborne liste proglašene od strane Republičke izborne komisije, a da se, kako je navedeno u saopštenju, ne zna ko je oglašivač i da li ima pravo na političko oglašavanje, radi daljeg postupanja REM-a, nalaže se svim pružaocima medijske usluge da obustave prikazivanje navedenih političkih oglasnih poruka, prenosi Tanjug.

Svako dalje emitovanje predstavljaće osnov za izricanje mera u skladu Zakonom o elektronskim medijima, dodaje se u saopštenju.

IZVORSputnik
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.