REDOVI PRED BANKAMA: Pokazatelj koliko smo daleko stigli sa digitalnim uslugama

Foto: Pixabay

Jedan od pokazatelja stepena korišćenja digitalnih usluga neke banke može biti i dužina reda ispred ekspoziture, ocenio je za RTS Vuk Kosovac, član Izvršnog odbora OTP banke sa poslove sa stanovništvom.

Većina servisa zbog kojih klijenti dolaze u banku, kao što su podizanje ili uplata gotovine na šalteru, depoziti, krediti, dozvoljene pozajmice, dostupna je i onlajn ili na bankomatima uz karticu, podsetio je on.

Kako je rekao, broj klijenata koji redovno koriste digitalne usluge raste iz godine u godinu, ali je i dalje mali u odnosu na ukupan broj klijenata i u odnosu na slične rezultate u regionu.

On je kazao da se u pandemiji pokazalo da osnovna ponuda digitalnih proizvoda, usluga i kanala u bankama ima sve više korisnika, dok se napredna ponuda razlikuje od banke do banke, i koristi je manji broj klijenata.

On je ocenio da u budućnosti treba nastaviti edukaciju stanovništva o digitalnim bankarskim servisima, da bi sve više ljudi počelo da koristi prednosti e -benkinga.

Što se tiče malih i srednjih preduzeća, potreban nam je zamajac platformi i servisa koji će im biti na raspolaganju da digitalizuju svoje poslovanje, jer oni sami nemaju često resursa i ekspertizu da se bave ovim segmentom poslovanja koji će zasigurno ostati važan i u budućnosti, kazao je Kosovac.

IZVORNova ekonomija
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.