RED VOŽNJE VOZOVA: Gde od danas možete putovati vozom i kada?

Foto: Pixabay

Vozovi za prevoz putnika u unutrašnjem saobraćaju počinju postepeno da saobraćaju od danas.

Vozovi u unutrašnjem saobraćaju od danas počinju postepeno da saobraćaju u Srbiji na kraćim relacijama, dok će se vozovi na dužim relacijama kao što je Beograd – Bar uvoditi kako se budu ublažavale mere.

Zbog toga će, kako se navodi u obaveštenju preduzeća“Srbija voz” ad, na barskoj pruzi za početak, saobraćati samo voz od Beograda do Valjeva.

Što se tiče ostalih železničkih linija u zapadnoj Srbiji, od danas će saobraćati voz na relaciji Kraljevo – Čačak. Voz će iz Kraljeva za Čačak kretati u 07:15 časova, kao i iz Čačka za Kraljevo u 08:10 časova.

Voz na relaciji Kraljevo – Užice. Na užičku železničku stanicu će stizati voz koji iz Kraljeva za Užice polazi u 06:31 časova, a iz Užica za Kraljevo će se vraćati u 09:17 časova.

Takođe vozovi na relaciji Kraljevo – Požega polaziće iz Kraljeva u 10:00 i u 12:35 časova, kao i iz Požege za Kraljevo u 12:35 i u 15:07 časova.

Što se tiče rada putničkih blagajni one će takođe od danas raditi po privremenom radnom vremenu. Blagajna u Čačku i Užicu radiće od sedam do 15 sati, u Požegi od 7. 30 do 15. 30 i u Kraljevu od šest do 17 časova.

Putnici su dužni da prilikom putovanja, a u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19, obavezno koriste zaštitna sredstva maske i rukavice, drže bezbednu distancu i prate uputstva konduktera i obeležja u i na vozu.

„Srbija Voz“ a.d. saopštio je da je preduzeo propisane mere zaštite putnika i vozopratnog osoblja. Obavljena su dodatna čišćenja vozova, što podrazumeva dezinfekciju podova, staklenih i metalnih površina, kao i svih ostalih površina sa kojima putnici dolaze u kontakt prilikom putovanja.

IZVORGZS
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.