Reč „škola“ u Somboru ispisana na putu latinicom i ćirilicom

Foto: Facebook/Aleksandar Popović

Internet je preplavljen fotografijama ljudi koji su imali samo jednu stvar da urade, i to nisu uradili kako treba, a takva slika ovih dana dolazi nam iz Sombora, gde se na putu kod Doma Mika Antić našao natpis sa malo latinice i malo više ćirilice.

Radi se, naime, o reči „škola“, koja je trebalo da bude ispisana ćiriličnim slovima, ali je onima koji su farbali ovaj deo asfalta „promaklo“ slovo š, koje je napisano latinicom. Ostala slova osvanula su u ćirilici.

Na društvenim mreža pojavili su se raznoliki komentari i sudovi u vezi sa ovim promašajem.

Прича се да је ово фотографисано у Сомбору. Где год да је, Боже, помози овом несрећном народу.

Posted by Ћирилизација on Недеља, 26. јул 2020.

Neki su čak, analizirajući natpis, pogrešno zaključili da je sve zapravo fotomontaža.

– Ipak je fotomontaža, mada se neko dobro potrudio da uklopi, ali ipak vidi se da su „LA“ drugačije boje… Samo je svakako neopravdano što je pravi natpis pisan latinicom – napisao je jedan od korisnika Fejsbuka koji je ubrzo dobio odgovor u vidu objašnjenja.

– Slova „LA“ su drugačije boje zbog toga što nisu uprljana – preko njih nije prelaženo verovatno jer je tu stajao neki znak koji je onemogućavao kretanje na tom delu puta. Pogrešili ljudi, hoće to od isparenja od bele farbe, da su zaboravili dok su stigli do „L“ kojim pismom su počeli – napisao je neko.

Šala sa pogrešno napisanom reči „škola“ u Somboru zatim je nastavljena.

– Ovo jeste tačno! Ovo je poznata ulica granica između Hrvatske (leva strana) i Srbije (desna strana) koju dele tu ulicu… Taj narod ovde inače u slozi žive, i zato je pola latinice i pola ćirilice.

– Ovi su očigledno zaobišli školu.

– Latinično Š im zauzimalo manje prostora – neki su od duhovitih komentara.

Ipak, kako je javljeno adminima grupe na kojoj je ova fotografija podeljena, greška koja se „podvukla“, ispravljena je.

IZVORTelegraf
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.