RADOVANOVIĆ: Više verujemo BIRN-ovim nego zvaničnim podacima

Zoran Radovanović / Foto: N1

Epidemiolog Zoran Radovanović izjavio je večeras da su bliži istini da je sklon da više veruje podacima o broju zaraženih i umrlih od korona virusa koje je objavio BIRN od onih koje Vlada Srbije zvanično saopštava.

Dužni smo građanstvu da ih iskreno i pošteno obaveštavamo o podacima… da oni na osnovu toga procenjuju (kako da se ponašaju), a neke zabrane moraju da postoje, rekao je Radovanović u Utisku nedelje.

Radovanović je dodao da bi zaražavanje više članova vladajuće Srpske napredne stranke u proteklih nekoliko dana možda moglo imati pozitivan uticaj na narod, s obzirom da će možda početi disciplinovanije da se ponašaju.

Naveo je da izbori verovatno nisu mogli da budu odloženi usled kratkog roka, ali da je mesec i po dana pre njih moglo da se prepozna da je epidemiološka situacija nepovoljna i da ih treba odložiti za jesen.

Ocenio je i da iz ekonomskih razloga država ne može da uvede rigorozne mere, ali da je moguće očekivati neke dodatne restriktivne mere.

IZVORBeta / Danas
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.